Loading

Projektfelhívás! - Hamarosan

  • Ebben a menüpontban találod meg azokat az általunk meghirdetett témafelhívásokat, amiknek a kidolgozásáért plusz pontokat kaphatsz!

Kvíz összeállítása

Képregény készítés

Animáció készítés

Please wait

Fizika

Ez egy szép F1 autó.
F1

A Formula–1-es autók formája úgy van kialakítva, hogy minél kisebb légellenállást hozzanak létre, növelve ezzel a sebességet. Ehhez hozzátartoznak még a különböző légterelő elemek (hátsó és első 'szárnyak'), ami

A napkitörés


A napkitörés a naptevékenység leglátványosabb, és legerősebb földi hatásokkal rendelkező megnyilvánulása, melynek során együtt jelentkezik az alábbi három naptevékenységi jelenség:

Elektromosság, energia, kinematika, dinamika, optika, hidrosztatika, mozgások, elektromosság, hőtan, rezgések, hullámok.

A víz vezetőképessége.

A fény furcsa viselkedése.

Elmerül-e a kis hajó, vagy sem?

Generátornak nevezzük azokat a forgó villamos gépeket, amelyek a tengelyükön közölt mechanikai munkát villamos energiává alakítják.

A felületi feszültség a folyadékok alapvető tulajdonsága, ami miatt a folyadékok a lehető legkisebb fajlagos felületű alakzatot (gömb) igyekeznek felvenni, ha külső erőtér nem hat rájuk.

A mágnesség fizikai fogalom, mely bizonyos testek (mágnesek) egymás közötti vonzó és taszító képességére utal. A mágneses térben szabadon mozgó rúdmágnes a vonzó erőhatás következtében meghatározott irányba áll be.

A látható fény emberi szemmel érzékelhető elektromágneses sugárzás. Tágabb értelemben beleérthető az ennél nagyobb (infravörös), és kisebb hullámhosszú (ultraibolya) sugárzás is, ekkor az egyértelműség kedvéért ho

Az elektromosság szó ami a villamosság szóval egyenértékű a görög elektron szóból ered (jelentése: gyanta, borostyánkő).

A nyugalom és az egyensúly fogalma: Tisztázzuk azt, hogy mit jelent a nyugalom és az egyensúly fogalma a fizikában. A nyugalom jelentése az, hogy a test sebessége nulla.

A nyomás fizikai mennyiség, az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó. Jele: p.

A termodinamika (magyar nevén hőtan) a fizika energiaátalakulásokkal foglalkozó tudományterülete.

PARTNEREINK

              

LEGJOBBAK