Loading

Projektfelhívás! - Hamarosan

  • Ebben a menüpontban találod meg azokat az általunk meghirdetett témafelhívásokat, amiknek a kidolgozásáért plusz pontokat kaphatsz!

Kvíz összeállítása

Képregény készítés

Animáció készítés

Please wait

Neked ajánljuk

Lista nézet

Anyagcsere folyamata

A táplálkozás során nem csak a táplálék felvételéről beszélhetünk, hanem tágabb értelemben ide tartozik az emésztés, a felszívódás és a felesleges anyagok leadása.

Az életműködéshez szükséges energiát a tápanyagok elégetésével biztosítjuk.

A szem részei.

Az emberi szem (oculus humanus) a látás érzékszerve az ember szervezetében, amely a környezeti objektumokról származó – az azokból eredő vagy róluk visszaverődő – fénysugarak érzékelésére szolgál, és optikai rendszerév

A földigiliszta részei

A földigiliszta teste nyálkás, testfelépítése és mozgása alapján gyűrűsféreg. A bőre összenőtt az alatta lévő izomréteggel, ez tömlőszerűen körbeveszi az állat testét. Mozgásszervével féregmozgást végez.

A kamilla

A kamilla gyulladásgátló hatású, belsőleg és külsőleg is. Gyűjtsd össze, hogy milyen formában lehet alkalmazni  a kamillát, és mire jó!

Toboz

Az erdei fenyő tűlevelei egész évben folyamatosan hullanak, örökzöld növény. Kedvező he-lyen a magassága elérheti a 30 métert is.

Az Amazonas

Pár évvel ezelőtt a szakemberek azt gondolták, hogy a világ leghosszabb folyója a Nílus és a legtöbb vizet az Amazonas szállítja.

Vulkánokat a vulkanológia tudománya kutatja, vulkánkitörések előrejelzése bizonytalan. Mivel sokan élnek vulkánok közelében a váratlan kitörések sokak életét veszélyeztetik.

Az éti csiga részei

A csigák belső váz nélküli teste puha, a zsigerzacskóban találhatók a belső szervei. Jellegzetes szervük a köpeny, mely termeli a külső meszes vázat. Hazánk legnagyobb termetű csigája az éti csiga.

Üvegházhatás

A globális felmelegedés számos negatív következménnyel jár. Egyes térségekben fokozódik a szárazság – az aszályos időszak - egyre gyakrabban szárad el a termés, egyre gyakrabban alakulnak ki veszélye erdőtüzek.

Forrás: wikipedia.hu

Néhány növényi savat arról a növényről neveztek el, amelyikből először kimutatták pl. alma-sav, citromsav. A pongyola pitypang gyógynövény. Gyökereinek vértisztító, májműködést javító és hashajtó hatása van.

Az ozmózis folyamata egy  dinamikus egyensúlyi állapot elérése után megáll, hiszen a folya-mat során a közeg a vízleadás miatt hígul, míg a protoplasztban a vízvesztés miatt nő a sejt ozmotikus értéke.

Kis anyagi részecskék (atomok, molekulák, elektronok stb.) áramlása, melyet az illető részecskék helytől függően változó koncentrációja okoz.

Cukor

A köznyelvben cukor alatt többnyire a kémiában mono- és diszacharidnak nevezett szénhidrátok kristályait értjük. Étkezési cukorként (szacharóz) a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcu

Az elektrolízis az elektromos áram hatására végbemenő elektrokémiai folyamat. Az egyenáram hatására redoxi reakciók mennek végbe, tehát elektromos energia alakul át kémiai energiává.

A szervetlen kémia a kémia egyik jelentős ága, mely a szervetlen vegyületek tulajdonságaival és reakcióival foglalkozik. Általánosságban szervetlen vegyületek azok az anyagok, melyek nem tartoznak a szerves kémia hatás

A természettudományok közül a kémia központi szerepet játszik a különféle bűnesetek felderítésében. Vajon melyek voltak a legkorábbi, már tudományosnak tekinthető módszerek a mérgezések kimutatására?

A termodinamika (magyar nevén hőtan) a fizika energiaátalakulásokkal foglalkozó tudományterülete.

A nyomás fizikai mennyiség, az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó. Jele: p.

Indikátorok a ház körül

A műanyagok típusának megkülönböztetésére nemzetközi jeleket alkalmaznak, ezek alapján megállapítható, hogy milyen összetételűek.

Az egyszikűek (Liliopsida, Monocotyledonopsida, Monocotyledonae), az APG III-rendszer szerint monocots, a növények országának (Plantae), a zárvatermők törzsének (Magnoliophyta) egyik osztálya.

A nyugalom és az egyensúly fogalma: Tisztázzuk azt, hogy mit jelent a nyugalom és az egyensúly fogalma a fizikában. A nyugalom jelentése az, hogy a test sebessége nulla.

Az elektromosság szó ami a villamosság szóval egyenértékű a görög elektron szóból ered (jelentése: gyanta, borostyánkő).

A látható fény emberi szemmel érzékelhető elektromágneses sugárzás. Tágabb értelemben beleérthető az ennél nagyobb (infravörös), és kisebb hullámhosszú (ultraibolya) sugárzás is, ekkor az egyértelműség kedvéért ho

A mágnesség fizikai fogalom, mely bizonyos testek (mágnesek) egymás közötti vonzó és taszító képességére utal. A mágneses térben szabadon mozgó rúdmágnes a vonzó erőhatás következtében meghatározott irányba áll be.

A fotoszintézis olyan biológiai folyamat, melyben az élőlények a napfény energiáját felhasználva szervetlen anyagból szerves anyagot hoznak létre. Az elnevezés a görög fény (vö.

Az ökológiai lábnyom egy erőforrásmenedzselésben és társadalomtervezésben használt érték, ami kifejezi, hogy adott technológiai fejlettség mellett egy emberi társadalomnak milyen mennyiségű földre és vízre van szüksége önmaga fenntartásához és a m

PARTNEREINK

              

LEGJOBBAK