Loading

Projektfelhívás! - Hamarosan

  • Ebben a menüpontban találod meg azokat az általunk meghirdetett témafelhívásokat, amiknek a kidolgozásáért plusz pontokat kaphatsz!

Kvíz összeállítása

Képregény készítés

Animáció készítés

Please wait

Földrajz

A tűztornádó gyakran a lángok között jelentkezik, azonban alkalmanként a tűz területe mellett is felléphet, szintén a tűzzel kapcsolatos heves, felfelé irányuló gázáramlás révén.

A tornádó pusztító erejű forgószélben megnyilvánuló meteorológiai jelenség. Jellemzője, hogy a hevesen örvénylő légoszlop a viharfelhőből indul ki, és a földfelszínnel érintkezik.

Az albedó latin eredetű szó, jelentése: fehérség. Általánosságban az albedó egy felületre érkező elektromágneses sugarak visszaverődési képességének mérőszáma.

Homokkő

Üledékes kőzetnek a természetes üledékgyűjtőkben lerakódott üledékből képződő kőzeteket nevezzük. Az átlagosan 36 km vastagnak tekintett földkéreg anyagának mindössze 5%-a üledékes kőzet.

Üvegházhatás

A globális felmelegedés számos negatív következménnyel jár. Egyes térségekben fokozódik a szárazság – az aszályos időszak - egyre gyakrabban szárad el a termés, egyre gyakrabban alakulnak ki veszélye erdőtüzek.

Vulkánokat a vulkanológia tudománya kutatja, vulkánkitörések előrejelzése bizonytalan. Mivel sokan élnek vulkánok közelében a váratlan kitörések sokak életét veszélyeztetik.

Az Amazonas

Pár évvel ezelőtt a szakemberek azt gondolták, hogy a világ leghosszabb folyója a Nílus és a legtöbb vizet az Amazonas szállítja.

PARTNEREINK

              

LEGJOBBAK