Loading

Projektfelhívás! - Hamarosan

  • Ebben a menüpontban találod meg azokat az általunk meghirdetett témafelhívásokat, amiknek a kidolgozásáért plusz pontokat kaphatsz!

Kvíz összeállítása

Képregény készítés

Animáció készítés

Please wait

Biológia

koponya

A felnőtt emberi csontváz körülbelül 206 darab csontból áll. Az újszülöttnek 270 csontja van.

Mikroszkópos gyakorlatok, állati szövetek vizsgálata, állati szervek.

A növényvilág evolúciója milliárd évekkel ezelőtt kezdődött, a legkorábbi maradványok több mint 3 milliárd évesek.

A mag (semen) a virágos növények (Spermatophyta) a magkezdeményből fejlődő szaporítószerve.

Aki dohányzik, számos káros tényezőnek és következményes negatív hatásnak, betegségnek teszi ki magát. Valójában minden dohányos tisztában van az összes következménnyel? Tekintsük át részletesen.

Az antociánok (E163) egy vízoldékony színanyagcsoport. Színüket a pH-tól függően változtatják, a pirostól kezdve a kékig.

A vér többnyire vörös színű (a szín a nevét is tőle kölcsönzi), másodlagos testüregű gerinctelen és gerinces állatok fő testnedve, folyékony szövet. Kevert testüregű állatoknál megfelelője a hemolympha.

Amőba

Az amőbák a Protozoahoz tartozó nemzetség tagjai. Változó formájú, egysejtű élőlények. Az egyszerű növényi és állati egysejtűek utáni egysejtű kategória.

Az ökológiai lábnyom egy erőforrásmenedzselésben és társadalomtervezésben használt érték, ami kifejezi, hogy adott technológiai fejlettség mellett egy emberi társadalomnak milyen mennyiségű földre és vízre van szüksége önmaga fenntartásához és a m

A fotoszintézis olyan biológiai folyamat, melyben az élőlények a napfény energiáját felhasználva szervetlen anyagból szerves anyagot hoznak létre. Az elnevezés a görög fény (vö.

Az egyszikűek (Liliopsida, Monocotyledonopsida, Monocotyledonae), az APG III-rendszer szerint monocots, a növények országának (Plantae), a zárvatermők törzsének (Magnoliophyta) egyik osztálya.

A műanyagok típusának megkülönböztetésére nemzetközi jeleket alkalmaznak, ezek alapján megállapítható, hogy milyen összetételűek.

Az ozmózis folyamata egy dinamikus egyensúlyi állapot elérése után megáll, hiszen a folyamat során a közeg a vízleadás miatt hígul, míg a protoplasztban a vízvesztés miatt nő a sejt ozmotikus értéke.

Néhány növényi savat arról a növényről neveztek el, amelyikből először kimutatták pl. alma-sav, citromsav. A pongyola pitypang gyógynövény. Gyökereinek vértisztító, májműködést javító és hashajtó hatása van.

Forrás: wikipedia.hu

Az éti csiga részei

A csigák belső váz nélküli teste puha, a zsigerzacskóban találhatók a belső szervei. Jellegzetes szervük a köpeny, mely termeli a külső meszes vázat. Hazánk legnagyobb termetű csigája az éti csiga.

Toboz

Az erdei fenyő tűlevelei egész évben folyamatosan hullanak, örökzöld növény. Kedvező helyen a magassága elérheti a 30 métert is.

A kamilla

A kamilla gyulladásgátló hatású, belsőleg és külsőleg is. Gyűjtsd össze, hogy milyen formában lehet alkalmazni  a kamillát, és mire jó!

A földigiliszta részei

A földigiliszta teste nyálkás, testfelépítése és mozgása alapján gyűrűsféreg. A bőre összenőtt az alatta lévő izomréteggel, ez tömlőszerűen körbeveszi az állat testét. Mozgásszervével féregmozgást végez.

A szem részei.

Az emberi szem (oculus humanus) a látás érzékszerve az ember szervezetében, amely a környezeti objektumokról származó – az azokból eredő vagy róluk visszaverődő – fénysugarak érzékelésére szolgál, és optikai rendszerév

Az életműködéshez szükséges energiát a tápanyagok elégetésével biztosítjuk.

Anyagcsere folyamata

A táplálkozás során nem csak a táplálék felvételéről beszélhetünk, hanem tágabb értelemben ide tartozik az emésztés, a felszívódás és a felesleges anyagok leadása.

PARTNEREINK

              

LEGJOBBAK